Tuấn “con” : vào trại giam gặp sát thủ hai bằng đại học

Ít ai ngờ ông “trùm” đâm thuê chém mướn khét tiếng như Tuấn “con” có tới hai tấm bằng đại học. May mắn được giảm án xuống chung thân, ở trong tù, kẻ “giang hồ có chữ này” vẫn có người “xin chết”.

Trước khi vào trại giam Ba sao – Hà Nam để viết bài, tôi cứ ngỡ “sát thủ” Tuấn “con”(Nguyễn Anh Tuấn) phải là người bặm trợn, kiêu hùng. Ai ngờ được Tuấn “con” lại có dáng vẻ rất thư sinh, nhã nhặn. Khi cán bộ trại giam đưa Tuấn đến trước cửa phòng khách, vừa nhìn thấy người trong phòng hắn đã mỉm cười, khoanh tay lễ phép: “Chào cán bộ”. Tôi không thể tưởng tượng được đây từng là “trùm” giang hồ có cả vài trăm “đệ ruột” ở khắp hai miền. Hắn nổi tiếng trong những vụ thanh toán đẫm máu giữa các băng nhóm xã hội đen rúng động dư luận một thời.

“Giang hồ có chữ”

Khác với các “ông trùm” đệ nhất giang hồ Hà thành như Khánh “trắng”, Hải “bánh”, Hải “quắn”…, Tuấn “con” sáng sủa, bảnh bao, ăn nói có vẻ hùng biện hơn. Thế nên Tuấn “con” được các băng nhóm khác đặt cho biệt danh “Giang hồ có chữ”. Trong hồ sơ của Tuấn khi đó có ghi, hắn từng tốt nghiệp hai trường đại học và đang là cử nhân kinh tế K37 ĐH Tổng hợp.

Từ khi còn là một cậu bé sinh hoạt ở Cung Thiếu nhi Hà Nội, Tuấn được Trà “hinh” (Trần Đức Trà), một trùm giang hồ kiêm võ sư thu nhận làm môn đệ. Để nuôi dưỡng Tuấn, Trà truyền cho đệ tử những “bí kíp” của nghề đâm chém.

Năm 1996, sau khi tốt nghiệp đại học, Tuấn rời Hà Nội vào TP.HCM theo đàn anh Trà “hinh” “lập nghiệp”. Cuối những năm 1990, ba băng nhóm do các “ông trùm” đất Bắc cầm đầu là Trà “hinh”, Ánh “Thiệp” (tức Đỗ Công Ánh) và Thắng “chập” (nhân vật từng không chịu thúc thủ trước ông trùm Năm Cam) với hàng chục tay anh chị gốc Bắc đã gây ra một loạt vụ thanh toán nhau do những mâu thuẫn tranh giành đất làm ăn. Thời điểm đó, Tuấn “con” được “sư phụ” Trà “hinh” giao cho cai quản cả băng nhóm.

Khi nói chuyện với chúng tôi tại trại giam, Tuấn luôn cúi gằm mặt xuống bàn. Ánh mắt đượm buồn của hắn tỏ vẻ hối hận khi nhắc lại những ngày tháng chìm trong chuỗi sai lầm và tội ác. Tuấn kể, năm 1997, hắn liên quan đến vụ chém trọng thương ba người tại quán karaoke 197 Mai Dịch, Hà Nội. Tuy không trực tiếp ra tay nhưng những kẻ gây án lại là đàn em của Tuấn. Vụ này, Tuấn được Dũng Palestin (một đàn em của Tin Palestin, đối tượng từng gây ra một loạt các vụ án hình sự ở Nha Trang, Khánh Hòa) nhờ vả nên đã bình an vô sự. Đó chính là vết trượt ngã đầu đời của tên sát thủ.

Hình ảnh Giang hồ có chữ hai lần thoát án tử hình số 1
Nguyễn Anh Tuấn

Từ trước đến nay, trong giang hồ, triết lý sống luôn sặc mùi bạo lực luôn được đặt lên hàng đầu: “Hễ đụng là phải chạm, chạm là phải nổ”. Điển hình cho thứ “triết lý” này chính là việc Tuấn “con” đã thanh toán Thắng “chập”, một cao thủ trong giới giang hồ. Tuấn kể, mâu thuẫn bắt đầu khi một người bạn kiến trúc sư ở Sài Gòn của hắn bị Thắng “chập” loè cờ bạc bịp, vét cháy túi. Nghe tin bạn bị chơi đểu, “Tuấn con” và các đệ tử đã lên kế hoạch phải giết bằng được “Thắng chập” để rửa hận.

Trong một thời gian dài, Tuấn “con” cùng ba đàn em mang theo kiếm tự chế và dao bầu, giấu trong túi đựng vợt tennis mật phục bên ngoài các sòng bạc của Năm Cam nhưng không gặp đối thủ.

Tối 12/9/2000, nhận được tin của đàn em báo Thắng “chập” đang ở ga Hòa Hưng, Tuấn lệnh cho các đàn em cùng đi tính sổ. Khi gặp Thắng “chập” ở khu vực đường Bình Giã, một đàn em của Tuấn xông tới chém hai nhát vào đầu Thắng. Trong khi đó, Tuấn rút súng K54 ra nhắm vào người Thắng bắn liên tiếp. Được biết, sau vụ thanh toán Thắng “chập”, băng nhóm của Tuấn “con” còn gây ra vụ cướp 270 triệu đồng trên đường Cao Thắng (phường 5, quận 3, TP.HCM) vào ngày 12/5/2001. Trong vụ này, Tuấn “con” cũng sử dụng súng bắn chặn, khống chế người nạn nhân để đàn em tẩu thoát.

Ngày 22/8/2001, Tuấn “con” được “đặt hàng” đánh dằn mặt anh Đặng Vũ Thắng (kế toán tại Thảo Cầm Viên, TP.HCM). Ngay lập tức, hắn cùng đệ tử Toàn “sáu ngón” (tức Đỗ Công Toàn) và hai đệ tử nữa đã chém chết anh Thắng tại góc đường Nguyễn Du – Cách Mạng Tháng Tám. Khi bị bắt, Tuấn khai, do đệ tử quá tay nên nạn nhân mới tử vong chứ không cố ý giết. Sau khi gây ra vụ chém giết này, Tuấn “con” bị bắt giữ.

Sai lầm từ mối “lương duyên”

Ngày 2/2/2005, Nguyễn Anh Tuấn, tức Tuấn “con”, đã bị TAND TP.HCM tuyên phạt án tử hình, tổng hợp từ 4 tội: “Giết người”, “Cướp tài sản”, “Tàng trữ, sử dụng trái phép vũ khí quân dụng” và “Đánh bạc”. Sau đó, Tòa Phúc thẩm TANDTC tại TP.HCM giữ nguyên mức án sơ thẩm. Ngay sau khi bản án có hiệu lực, Tuấn “con” được đưa vào phòng biệt giam. Cánh cửa tù khép lại đồng nghĩa với cuộc đời giang hồ của hắn cũng chấm hết.

Nói chuyện với chúng tôi, sát thủ ngày nào mắt đỏ hoe kể lại: “Chỉ những ai đứng cận kề cái chết mới thấy quý sự sống hơn bao giờ hết”. Trong sự khắc khoải, đợi chờ, Tuấn tập đếm thời gian bằng những ánh nắng hiếm hoi lọt qua khe cửa phòng biệt giam. Đêm đêm nằm chong mắt, áp tai vào nền xi măng buốt lạnh để nghe tiếng chân bước… Trong những đêm dài không ngủ ấy, Tuấn còn đếm được có bao nhiêu tử tù đi thi hành án. Tuấn bảo, nhớ lại những tiếng chào nhau nghẹn ngào của tử tù nên hy vọng được sống bỗng dâng trào mãnh liệt và hắn đã viết thư gửi Chủ tịch nước xin ân xá.

Trong lá đơn gửi Chủ tịch nước xin giảm án tử hình, Tuấn “con” đã cầu nguyện và sám hối. Từng nét bút, con chữ của hắn chở biết bao hy vọng. Sau khi lá thư được cán bộ quản lý trại giam xác nhận và gửi đi, ngày nào Tuấn cũng hồi hộp, thấp thỏm với hy vọng sẽ nhận được sự ân giảm. Thế rồi ngày đó cũng đã tới. “Đó là ngày đặc biệt của em, ngày 18/3/2006. Cuộc đời em như được tái sinh thêm một lần nữa, khi nghe giám thị đọc quyết định ân giảm của Chủ tịch nước từ án tử hình xuống chung thân. Em đã ôm mặt khóc rống lên như một đứa trẻ” – Tuấn cho biết.

Lật hồ sơ phạm tội dày cả gang tay tại phòng hồ sơ Trại giam Ba Sao, nơi Tuấn đang thụ án, chúng tôi mới biết tuổi thật của hắn. Tuấn sinh năm 1975 tại Hà Đông (Hà Tây cũ) trong một gia đình trí thức mà cả bố và mẹ là cán bộ, giáo sư tiến sỹ đầu ngành y.

Lên 7 tuổi, Tuấn được cha mẹ cho đi học đàn piano và học vẽ ở Cung Thiếu nhi Hà Nội. Thuở ấy, sau mỗi giờ tan học, Tuấn ra cổng trường đợi bố đến đón. Từ đó, Tuấn đã quen Trà “hinh” – một trùm xã hội đen mà sau này đã di cư vào TP.HCM “cát cứ”.

Trà vốn là một võ sư, thấy Tuấn bé nhỏ, ngoan ngoãn nên đã dạy cho cậu bé những ngón võ để khỏi bị bạn bè bắt nạt. Đối với Tuấn, Trà vừa là thầy dạy võ, vừa là ông anh kết nghĩa thân thiết. Đến bây giờ, ngồi ngẫm nghĩ lại,Tuấn cũng không thể ngờ, chính mối “lương duyên” từ thuở niên thiếu đã khiến cuộc đời Tuấn rẽ sang ngả khác. Bạn bè, thầy cô không ai có thể ngờ rằng Nguyễn Anh Tuấn – cậu học trò cưng có năng khiếu âm nhạc nay trở thành một trùm giang hồ khét tiếng. Thậm chí, khi đã vào đất Sài Gòn, tập hợp được hàng trăm đàn em từ Nam chí Bắc nhưng trong những buổi họp lớp (cả phổ thông lẫn đại học)Tuấn vẫn tham dự đầy đủ.

Theo các cán bộ trại giam, những tháng ngày trong trại, điều khiến Tuấn “con” luôn đau đáu trong lòng là chưa tròn chữ hiếu. Không những vậy, hắn khóc vì mình đã làm hoen ố truyền thống của một dòng họ, một gia đình trí thức Hà Nội. Chào chúng tôi để đi vào phòng giam, gã nhoẻn cười cố giấu nước mắt: “Cuộc đời em là một bài học nên tránh xa cho những ai muốn “đầu gấu đầu mèo”. Rồ dại giang hồ để làm gì hả anh? Kết cục là gia đình, vợ con phải tủi hổ, mình bị người đời mỉa mai”.

Mang án chung thân vẫn có nàng  “xin chết”

Trước khi phải đền tội, Tuấn đã có hai vợ. Một ở Hà Nội và một vợ bé ở TP.HCM. Nhắc lại chuyện này Tuấn kể lại, cách đây hơn chục năm, Tuấn bị di lý vào trại giam Pleiku (Gia Lai). Nơi rừng thiêng, nước độc nhưng có một người đàn bà “không xinh và chẳng đẹp nhưng giàu tri thức” (nay là một bác sỹ đang công tác tại một bệnh viện lớn ở Hà Nội) đã cơm đùm, cơm nắm, ròng rã suốt năm trời, vượt cả chặng đường dài vào thăm nuôi cho hắn.

Mỗi lần gặp, Tuấn đều bật khóc vì mặt mũi người đàn bà đó xanh xao, hốc hác vì phải đánh vật với những chuyến xe. Và trong một lần gặp gỡ, khi Tuấn được cán bộ quản giáo cho phép gặp mặt người yêu trong “căn buồng hạnh phúc”.

Sau này, trong cái lần hiếm hoi đó, người phụ nữ đó đã mang giọt máu của hắn. Biết tin người yêu có thai, Tuấn nhắn người đàn bà đó đặt tên cho con gắn liền với địa danh Pleiku. Đứa con này sẽ là kỷ niệm của một cuộc tình “trèo đèo lội suối”.

Tin Cùng Chủ ĐềTuấn “con”: sát thủ bắn đại ca Thắng Chập của Nam Định >>

117 thoughts on “Tuấn “con” : vào trại giam gặp sát thủ hai bằng đại học

 1. I just want to tell you that I am just beginner to blogging and actually enjoyed this website. Almost certainly I’m going to bookmark your website . You certainly have beneficial articles and reviews. Bless you for sharing with us your web site.

 2. I am looking for creative writing training(novel writing), cause you can only teach yourself so much until you need outside help!. . Has anyone had any positive experience with such a service that they would recommend?.

 3. I have been exploring for a little for any high-quality articles or weblog posts on this sort of house . Exploring in Yahoo I ultimately stumbled upon this site. Reading this info So i am glad to convey that I have an incredibly excellent uncanny feeling I found out exactly what I needed. I such a lot for sure will make certain to do not fail to remember this web site and give it a glance on a constant basis.

 4. You actually make it appear really easy together with your presentation however I to find this matter to be really something which I believe I’d never understand. It sort of feels too complicated and extremely huge for me. I am having a look forward to your subsequent submit, I¡¦ll attempt to get the grasp of it!

 5. Thanks for the sensible critique. Me & my neighbor were just preparing to do a little research about this. We got a grab a book from our area library but I think I learned more clear from this post. I’m very glad to see such magnificent info being shared freely out there.

 6. I was just searching for this info for some time. After six hours of continuous Googleing, finally I got it in your site. I wonder what’s the lack of Google strategy that do not rank this type of informative websites in top of the list. Normally the top websites are full of garbage.

 7. Wow! This could be one particular of the most helpful blogs We have ever arrive across on this subject. Basically Great. I’m also an expert in this topic so I can understand your hard work.

 8. Thanks for some other informative web site. The place else could I get that kind of info written in such an ideal method? I’ve a venture that I am just now running on, and I’ve been on the look out for such info.

 9. I’m really impressed with your writing skills and also with the layout on your weblog. Is this a paid theme or did you modify it yourself? Anyway keep up the nice quality writing, it’s rare to see a great blog like this one these days..

 10. I do trust all the concepts you’ve presented on your post. They’re very convincing and can definitely work. Still, the posts are very short for starters. Could you please extend them a little from next time? Thanks for the post.

 11. Whats Taking place i’m new to this, I stumbled upon this I’ve found It absolutely helpful and it has aided me out loads. I’m hoping to contribute & assist different users like its helped me. Good job.

 12. Good site! I truly love how it is simple on my eyes and the data are well written. I’m wondering how I might be notified whenever a new post has been made. I’ve subscribed to your RSS which must do the trick! Have a great day!

 13. you’re truly a just right webmaster. The website loading speed is incredible. It sort of feels that you are doing any distinctive trick. Moreover, The contents are masterpiece. you’ve done a wonderful job in this subject!

 14. Great post and straight to the point. I am not sure if this is truly the best place to ask but do you folks have any thoughts on where to employ some professional writers? Thx 🙂

 15. Thank you for any other wonderful article. Where else may just anyone get that type of info in such an ideal method of writing? I’ve a presentation subsequent week, and I’m on the look for such information.

 16. I like what you guys are up too. Such clever work and reporting! Carry on the superb works guys I¡¦ve incorporated you guys to my blogroll. I think it will improve the value of my web site 🙂

 17. I think this is one of the most vital info for me. And i’m glad reading your article. But wanna remark on few general things, The site style is ideal, the articles is really excellent : D. Good job, cheers

 18. I’ve been browsing online more than three hours today, yet I never found any interesting article like yours. It’s pretty worth enough for me. In my view, if all webmasters and bloggers made good content as you did, the internet will be much more useful than ever before.

 19. I just could not go away your website prior to suggesting that I really loved the usual info a person provide in your visitors? Is going to be again regularly in order to check out new posts

 20. Thanks , I have recently been searching for info approximately this topic for a long time and yours is the best I have discovered till now. However, what about the bottom line? Are you sure in regards to the source?

 21. I am not sure where you are getting your information, but good topic. I needs to spend some time learning more or understanding more. Thanks for wonderful information I was looking for this information for my mission.

 22. You are my inspiration, I own few web logs and often run out from post :). “He who controls the past commands the future. He who commands the future conquers the past.” by George Orwell.

 23. I must show my passion for your kindness in support of men who actually need guidance on this niche. Your real commitment to passing the message across ended up being astonishingly powerful and has usually helped employees just like me to attain their endeavors. The informative facts indicates a great deal to me and still more to my fellow workers. Best wishes; from each one of us.

 24. I truly appreciate this post. I’ve been looking all over for this! Thank goodness I found it on Bing. You have made my day! Thank you again!

 25. Thanks for sharing superb informations. Your website is so cool. I am impressed by the details that you have on this site. It reveals how nicely you perceive this subject. Bookmarked this web page, will come back for extra articles. You, my pal, ROCK! I found just the information I already searched all over the place and simply could not come across. What an ideal site.

 26. I really enjoy studying on this website , it has superb blog posts. “Dream no small dreams. They have no power to stir the souls of men.” by Victor Hugo.

 27. Very well written post. It will be supportive to anyone who employess it, as well as yours truly :). Keep doing what you are doing – for sure i will check out more posts.

 28. As I site possessor I believe the content matter here is rattling excellent , appreciate it for your hard work. You should keep it up forever! Good Luck.

 29. I’m still learning from you, as I’m trying to achieve my goals. I certainly love reading everything that is written on your site.Keep the stories coming. I enjoyed it!

 30. Hello, Neat post. There is an issue along with your website in internet explorer, could check this¡K IE nonetheless is the marketplace chief and a good component of other folks will miss your fantastic writing because of this problem.

 31. Usually I don’t learn article on blogs, however I would like to say that this write-up very compelled me to take a look at and do it! Your writing style has been surprised me. Thanks, very nice article.

 32. We’re a group of volunteers and opening a new scheme in our community. Your website offered us with valuable info to work on. You’ve done an impressive job and our entire community will be thankful to you.

 33. I really like your writing style, great info, thanks for posting :D. “Silence is more musical than any song.” by Christina G. Rossetti.

 34. I actually wanted to type a note to be able to say thanks to you for these marvelous secrets you are showing on this site. My particularly long internet search has finally been recognized with excellent concept to write about with my family and friends. I ‘d claim that many of us site visitors are undoubtedly blessed to live in a fantastic website with many brilliant people with insightful points. I feel rather grateful to have discovered your entire site and look forward to so many more cool times reading here. Thank you once more for a lot of things.

 35. I was suggested this website by my cousin. I’m not sure whether this post is written by him as nobody else know such detailed about my trouble. You are amazing! Thanks!

 36. I have to voice my love for your kind-heartedness in support of those individuals that really need assistance with this issue. Your very own commitment to passing the solution along ended up being amazingly effective and has frequently encouraged women just like me to reach their dreams. This interesting tips and hints means a lot to me and further more to my mates. Regards; from each one of us.

 37. Great ¡V I should definitely pronounce, impressed with your web site. I had no trouble navigating through all the tabs and related info ended up being truly simple to do to access. I recently found what I hoped for before you know it in the least. Reasonably unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or anything, site theme . a tones way for your customer to communicate. Nice task..

 38. Its like you read my mind! You seem to know so much about this, like you wrote the book in it or something. I think that you could do with a few pics to drive the message home a little bit, but other than that, this is excellent blog. A great read. I will definitely be back.

 39. Thank you for the sensible critique. Me & my neighbor were just preparing to do a little research about this. We got a grab a book from our local library but I think I learned more from this post. I’m very glad to see such fantastic info being shared freely out there.

 40. Normally I don’t learn post on blogs, but I wish to say that this write-up very pressured me to try and do it! Your writing style has been surprised me. Thank you, very nice article.

 41. Thanks for another wonderful post. Where else may anyone get that type of information in such a perfect approach of writing? I’ve a presentation next week, and I am on the search for such information.

 42. I really like your writing style, wonderful info, thanks for posting :D. “In every affair consider what precedes and what follows, and then undertake it.” by Epictetus.

 43. Magnificent goods from you, man. I have understand your stuff previous to and you’re just extremely wonderful. I actually like what you have acquired here, certainly like what you’re stating and the way in which you say it. You make it enjoyable and you still care for to keep it smart. I can’t wait to read far more from you. This is really a wonderful website.

 44. Thanks for your entire labor on this site. Debby takes pleasure in doing investigation and it is obvious why. I hear all regarding the dynamic tactic you create powerful suggestions through this web site and even increase participation from people on that issue plus my daughter is without question starting to learn so much. Take advantage of the rest of the year. You are always carrying out a really great job.

 45. nwdaaxamtlo,We have a team of experts who could get you the correct settings for Bellsouth net email login through which, you can easily configure your email account with MS Outlook.

 46. I’m not sure where you are getting your information, but good topic. I needs to spend some time learning much more or understanding more. Thanks for wonderful info I was looking for this information for my mission.

 47. Thanks for any other informative website. Where else could I am getting that kind of info written in such a perfect approach? I’ve a mission that I’m just now running on, and I’ve been at the glance out for such information.

 48. I just want to say I am all new to blogging and certainly enjoyed this web page. Very likely I’m likely to bookmark your site . You surely have good stories. Appreciate it for sharing your website page.

 49. Thanks a lot for sharing this with all folks you actually know what you are talking approximately! Bookmarked. Please also visit my site =). We may have a hyperlink alternate agreement between us!

 50. you are actually a just right webmaster. The site loading velocity is amazing. It sort of feels that you’re doing any unique trick. Moreover, The contents are masterpiece. you have done a excellent process on this topic!

 51. you’re actually a good webmaster. The website loading velocity is incredible. It seems that you’re doing any distinctive trick. In addition, The contents are masterpiece. you have done a great activity in this topic!

 52. jmqlnasy Yeezy Boost 350,Are you searching for top class Escort service in Noida and want to enjoy with them, hire sexy girls from top Greater Noida escort service and enjoy full night.

 53. I have actually been searching for blogs where blog owner covers penis enlargement or at the very least looks into the topic of penis augmentation with an independent and severe voice. What are the leading blogs of this type?.

 54. I have become aware of blog sites and also kind of recognize what they are. My question is what do you write on a blog, like things thats on your mind or just whatever? And what internet sites can i logon to to begin blog sites?.

 55. I wish to voice my admiration for your kind-heartedness in support of individuals that must have help on this particular area. Your special dedication to getting the solution across came to be wonderfully helpful and has without exception enabled associates like me to achieve their objectives. Your amazing important tips and hints entails a lot a person like me and even more to my mates. Regards; from everyone of us.

 56. I¡¦m no longer positive the place you are getting your information, but great topic. I must spend some time studying more or figuring out more. Thanks for wonderful info I was on the lookout for this information for my mission.

 57. Pretty section of content. I just stumbled upon your website and in accession capital to assert that I acquire in fact enjoyed account your blog posts. Anyway I’ll be subscribing to your feeds and even I achievement you access consistently rapidly.

 58. Wow, marvelous blog structure! How lengthy have you been running a blog for? you make running a blog look easy. The whole glance of your site is magnificent, let alone the content!

 59. I am now not positive the place you’re getting your information, however good topic. I needs to spend a while studying much more or understanding more. Thanks for magnificent information I used to be in search of this information for my mission.

 60. Thank you a lot for providing individuals with an extremely pleasant opportunity to read critical reviews from this web site. It is always so useful and also packed with fun for me personally and my office acquaintances to search your web site at a minimum thrice every week to read the newest guides you have got. Of course, I am certainly pleased with the extraordinary tactics you give. Certain 3 tips in this post are in fact the most impressive we’ve had.

 61. O’Neill expressed optimism about the economic outlook and stressed that according to the latest data released by Goldman Sachs Group, the global economic situation may soon stop falling.

 62. But the White House’s choice of photo had many celebrating for another reason. The photo of Mrs. Trump quickly turned into a viral meme with many Photoshopping Vladimir Putin next to the first lady and others doctoring the image with other well-known faces, including Kellyanne Conway.

 63. I intend to start a blog site where I can talk to individuals as well as have them react to my blog sites. Not myspace or facebook. I tried blog writer however the only blog sites I can locate were about global warming and weapons. I desire some where that I can open an account and also state what I really feel and people reply to my blog sites as well as I can reply to theres. If anybody could aid me that would be fantastic!.

 64. Thank you for the sensible critique. Me & my neighbor were just preparing to do a little research about this. We got a book from our local library but I think I learned better from this post. I’m very glad to see such excellent info being shared freely out there.

 65. Hi there, its fastidious paragraph about media print,
  we all understand media is a impressive source of
  information.

 66. I have been absent for some time, but now I remember why I used to love this website. Thank you, I¡¦ll try and check back more often. How frequently you update your web site?

 67. I have not checked in here for a while since I thought it was getting boring, but the last few posts are great quality so I guess I¡¦ll add you back to my daily bloglist. You deserve it my friend 🙂

 68. We’re a group of volunteers and starting a new scheme in our community.

  Your site provided us with valuable info to work on. You’ve done a formidable
  job and our whole community will be thankful to you.

 69. It is the best time to make a few plans for
  the long run and it is time to be happy. I have read this submit and if I may just I desire to
  suggest you few interesting issues or suggestions. Maybe you could write subsequent articles referring to this article.
  I desire to learn more things about it!

 70. A lady said she’d take my daughter, he recalled. “I carried my son downstairs to an ambulance, we took him to the hospital. I yelled, Please help my son! Please help! Please help!

 71. Also joining the podcast is Alexi Lalas, the former U.S. national team player and current Fox Sports soccer analyst, who talks about the use of instant replay in the game and previews the Champions League matches next week. Lalas also weighs in on the MSL and its latest expansion plans.

 72. Very nice post. I just stumbled upon your weblog and wanted to say that I have truly enjoyed surfing around your blog posts. After all I’ll be subscribing to your rss feed and I hope you write again very soon!

 73. ufwgcq,Thanks for ones marvelous posting! I actually enjoyed reading it, you will be a great author.I will always bookmark your blog and will mahwrlzpqcd,come back from now on. I want to encourage that you continue your great writing, have a nice afternoon!

 74. I need to make a little money and also I am a really opinionated individual so I seem like writing blogs would be an excellent start to making some extra cash money. I am a full time college student and also I additionally have a $20 hour a week task however I am still having troubles making ends meet. Thanks for any kind of aid!.

 75. Wow! This blog looks exactly like my old one! It’s on a completely
  different topic but it has pretty much the same page
  layout and design. Wonderful choice of colors!

 76. Police said Jones pulled out a handgun that he had legally purchased three days earlier before Raja fired at him six times within 13 seconds. Raja hit Jones three times and Jones died of a gunshot wound to his chest.

 77. Thanks , I’ve just been searching for info approximately this
  subject for a while and yours is the greatest I’ve discovered so far.

  But, what about the conclusion? Are you certain in regards to the supply?

 78. I simply want to mention I’m new to blogs and really loved this web page. Almost certainly I’m planning to bookmark your blog post . You absolutely come with fantastic well written articles. With thanks for sharing your webpage.

Comments are closed.