Tú “cọ” : giang hồ đất Hà thành ngang hàng với Sơn “bạch tạng

Đại ca giang hồ được mệnh danh “xuất quỷ nhập thần” sa lưới vì không chịu nổi “cơn vật” thuốc lá

Trong giới giang hồ đất Hà thành, Tú “cọ” (tức Hoàng Tú Dương) được xếp ngang hàng với những nhân vật rất đình đám như Ngọc “xa lộ”, Sơn “bạch tạng”, thậm chí là cả với Phúc “Bồ”.

22096011-20121108120035_6

Tú “cọ” (tức Hoàng Tú Dương).

50 tuổi, Tú “cọ” đã có một thời gian dài tác oai, tác quái ở mảnh đất Thủ đô, dĩ nhiên, hệ quả tất yếu là gã giang hồ này đã phải gánh trên mình cả tá những tiền án, tiền sự. Nhưng đến khi không còn đất sống ở Hà thành, Tú “cọ” đã tìm ra vùng đất mỏ để “kiếm sống”.

Gây ra vụ lừa đảo với số tiền cả tỷ đồng, Tú “cọ” bị Công an Quảng Ninh phát lệnh truy nã toàn quốc. Quay đầu trở về Hà Nội, lẩn trốn tại một ngôi nhà khá kín đáo tại quận Hoàng Mai, tuy nhiên, Tú “cọ” đã bị phát hiện một cách hết sức bất ngờ khi vẫn ung dung hút thuốc lá khi Công an đang đứng ngay sát nách.

Hồ sơ đen của trùm giang hồ khét tiếng Hà thành

Sinh ra và lớn lên ở khu vực phường Quỳnh Lôi, quận Hai Bà Trưng, Hà Nội, từ nhỏ Tú “cọ” đã sớm bị tiêm nhiễm những thói hư tật xấu của xã hội. Đến độ tuổi thanh niên, Tú “cọ” bắt đầu con đường tội lỗi của mình bằng mấy trò ăn cắp vặt, trấn cướp. Dĩ nhiên, để tồn tại trong một môi trường xã hội phức tạp, muốn làm đại ca để có kẻ khác phải biết cách “nẩy số”.

Xuất hiện cùng thời với những Khánh Trắng, Phúc Bồ, Ngọc “xa lộ”… Tú “cọ” thể hiện đẳng cấp của mình bằng hàng loạt các vụ cướp, chém giết ở Hà Nội. Không dừng lại ở đó, Tú “cọ” còn cầm đầu một đám ong ve đông đúc hoạt động bờ bụi ở khu vực Quỳnh Lôi, Thanh Nhàn, Thanh Lương… những địa bàn thuộc diện “rất nóng” ở thời điểm những năm 90.

Gây ra tội ác chắc chắn Tú chẳng thể nào thoát được khỏi sự trừng phạt của pháp luật. Vào tù, ra tội nhiều như cơm bữa với các loại tội danh khác nhau, sau mỗi lần “xộ khám” như vậy, “đẳng cấp” của Tú lại được tăng thêm vài phần. Bảng thành tích có 6 tiền án và vô số tiền sự, Tú nghiễm nhiên trở thành một đại ca nổi tiếng khi có rất nhiều đệ tử ở dưới trướng.

Khi bước qua tuổi 30, kinh nghiệm cuộc sống nhiều hơn và nhiều thủ đoạn hơn, Tú không còn hung hăng, dữ tợn như trước. Bắt đầu dấn thân vào công việc bảo kê, đòi nợ thuê, Tú rất ít khi ra mặt trong những cuộc va chạm, chém giết mà đều cho đám ong ve thực hiện. Đã có thời, ở khu vực quận Hai Bà Trưng, tất cả các quán tẩm quất, mát xa hay karaoke… đều phải chịu sự bảo kê của Tú.

Xác định cho mình cuộc sống giang hồ sặc mùi đao kiếm, Tú cũng chuẩn bị tâm lý sẵn sàng với việc bị Công an bắt bất cứ lúc nào. Với 6 tiền án, cuộc đời của Tú gần như gắn trọn với những trại giam ở khắp các nơi. Tuy nhiên, với tiếng tăm đã gây dựng được từ khi còn tung hoành ở xã hội, dù có vào tù thì Tú vẫn được những đàn em cung phụng như ông vua không ngai. Tội trạng đều xoay quanh chuyện chém giết, cố ý gây thương tích hoặc một số vụ cướp nên Tú thường chỉ đi Tù vài năm là lại trở về…

Cho đến khi chuẩn bị bước qua tuổi 50, sau khi mãn hạn, trở về xã hội, Tú cảm nhận cuộc sống ở Hà Nội bỗng nhiên trở nên quá khắc nghiệt khi không thể tung hoành được như trước.

Tìm ra vùng đất mỏ Quảng Ninh để sinh sống, Tú hiểu rằng, ở một nơi mà mình là dân ngụ cư thì chẳng thể nào làm vương, làm tướng được nhưng nếu không làm gì thì lại “đói”. Bỏ hẳn cách kiếm tiền bằng đao búa, chém giết, Tú quay lừa đảo. Tạo cho mình một vỏ bọc doanh nhân với chiêu thức mời hợp tác những hợp đồng kinh tế, trong một thời gian ngắn, Tú đã biến rất nhiều người từ chỗ khá giả trở thành trắng tay.

Số tiền Tú lừa đảo được rất khó có thể thống kê được nhưng đến tháng 5/2012, khi Công an tỉnh Quảng Ninh phát lệnh truy nã đối tượng này thì tổng số tiền chính xác là 1,3 tỷ đồng.

Bị Công an Quảng Ninh truy nã kèm với việc bị các nạn nhân lừa đảo lùng sục, Tú bán sới khỏi đất mỏ. Không thể nào tìm được chốn nương thân ngoài Hà Nội, Tú “cọ” hồi hương và ẩn náu tại khu vực quận Hoàng Mai. Với số tiền có được từ việc lừa đảo, Tú đương nhiên có được một cuộc sống ung dung, thoải mái. Tuy nhiên, khi mà lệnh truy nã toàn quốc đang treo lơ lửng trên đầu thì gã giang hồ này vẫn chẳng dám manh động như trước.

Chấp nhận chui lủi trong một căn nhà bí mật ở đường Tam Trinh, mỗi khi đi đâu, Tú thường lên taxi một cách nhanh chóng và di chuyển trong sự kín đáo. Tuy nhiên, sự xuất hiện của Tú chẳng thể nào thoát được sự kiểm soát của lực lượng Công an nên dù có cố gắng trốn chạy đến mấy thì vẫn chẳng thể nào thoát tội được.

Sa lưới vì làn khói thuốc

Hành tung bí hiểm của Tú bị phát giác xuất phát từ sự nghi ngờ của quần chúng nhân dân về sự “xuất quỷ nhập thần” của hắn. Tú không bao giờ trò chuyện với những người xung quanh, cứ sáng sớm là đi một mạch ra đường lớn rồi lên taxi đi cho đến đêm mới về. Cuộc sống đầy bí hiểm này đã được quần chúng nhân dân phản ánh với lực lượng Công an phường Trương Định. Thông tin được kiểm chứng và các trinh sát ngay lập tức nhận ra Tú “cọ”.

Các trinh sát hình sự của Công an phường Trương Định nhanh chóng vào cuộc điều tra tung tích đối tượng nghi vấn. Tuy nhiên, do sự xuất hiện bất thường của Tú nên việc theo dõi y gặp vô vàn khó khăn. Qua xác minh, hiện tại, Tú đang sống với người tình tên Dung là chủ tiệm massage. Căn nhà 3 tầng nơi Dung mở tiệm massage, 2 tầng dưới dùng để kinh doanh còn tầng trên để Tú lẩn trốn.

Phòng của Tú có lối đi riêng biệt và tất cả các nhân viên của tiệm massage không bao giờ được phép đi vào lối đi này. Để đảm bảo sự bí mật tuyệt đối cho Tú, Dung ra lệnh cho tất cả những người làm thuê không được chuyện trò hay kể lể với bất kỳ ai, phải coi như không có sự xuất hiện của Tú ở tiệm massage. Với sự đề phòng cao độ như vậy nên suốt trong vài tháng ròng rã chẳng ai hay biết về hành tung của Tú, một kẻ bị truy nã toàn quốc.

Tuy nhiên, khi các trinh sát tiến hành điều tra, mọi bí mật cũng dần được tiết lộ và điều quan trọng nhất là mọi tài liệu, chứng cứ thu thập được đã chứng minh một cách chính xác kẻ lẩn trốn trong tiệm massage của Dung là Tú “cọ”. Kế hoạch bắt giữ được thiết lập với sự tham gia của Công an quận Hai Bà Trưng và Công an phường Trương Định.

Ngày 6/11, khi chắc chắn đối tượng đang có mặt trong quán massage, lực lượng trinh sát hình sự đã ngay lập tức có mặt để tiến hành áp sát, đảm bảo không cho Tú có cơ hội để trốn thoát. Các trinh sát tỏa đi nhiều hướng khác nhau, bịt chặt cửa ra vào của ngôi nhà cũng như phong tỏa các lối đi xung quanh. Khi lực lượng ập vào tiệm massage, tất cả mọi hoạt động đều diễn ra một cách bình thường, người chủ và nhân viên đều tỏ vẻ bất ngờ như không hiểu chuyện gì đang xảy ra.

Tiến hành kiểm tra tất cả các phòng, các trinh sát không hề phát hiện được ra đối tượng nghi vấn. Tuy nhiên, khi một số trinh sát ra lối đi lên lối cầu thang để lên tầng 3, người chủ quán massage ngay lập tức tỏ vẻ hoảng hốt. Cánh cửa của phòng tầng 3 bị khóa chặt nhưng người chủ quán massage lại viện cớ là chìa khóa đã bị nhân viên mang đi mất phải chờ.

Nhận thấy có rất nhiều nghi vấn quanh lời bao biện đó, các trinh sát quyết định ập vào căn phòng gác 3 để kiểm tra. Tuy nhiên, điều bất ngờ là trong phòng này hoàn toàn trống rỗng chẳng hề có sự xuất hiện của ai.

Những tưởng cuộc truy bắt đã kết thúc trong thất bại và Tú “cọ” đã trốn thoát thì bỗng nhiên các trinh sát phát hiện ra có mùi và màu khói thuốc lờ lờ ở trong gian phòng phát ra từ phía sau bức tường. Dự đoán rằng rất có thể có người trốn sau bức tường đó, các trinh sát đã ngay lập tức tiến tới kiểm tra thì đúng là Tú “cọ” đang náu mình trong một khe tường rất hẹp. Đối tượng nghi vấn đã ngay lập tức bị khống chế để đưa về trụ sở.

Chuyên án điều tra bắt giữ Tú “cọ” đã hoàn thành một cách xuất sắc, đại ca khét tiếng đất Hà thành đã sa lưới sau hơn 5 tháng lẩn trốn. Đánh giá về chuyên án bắt giữ Tú “cọ”, các trinh sát điều tra nhận định, trong buổi kiểm tra tiệm massage nếu như không có làn khói thuốc mờ mờ thì chưa chắc đã phát hiện và bắt giữ được Tú “cọ”… Chính thói quen nghiện thuốc của Tú đã tố cáo chính hắn

125 thoughts on “Tú “cọ” : giang hồ đất Hà thành ngang hàng với Sơn “bạch tạng

 1. I simply want to tell you that I am new to blogging and site-building and honestly liked you’re web-site. Most likely I’m going to bookmark your blog . You surely come with fabulous writings. Kudos for revealing your blog site.

 2. I can write better than the average person (not that that is saying much these days) and I have strong opinions on various subjects. I don’t have experience as a journalist or technical writer, but what does a person need to start blogging and who pays, if the blogger gets picked up as a writer?.

 3. Just how does one make money from blogs? How does one start it or go about it? Is there a specific way to do it? Just how does one make money from blogs in the first place? Where does one get started in this? Do you have to advertise and use your credit card? Are there any certain kinds of rules you have to follow? Do you have to set the blog up yourself or are there ones that help you set up it up? How do you get advertisers on your blog? Are people limited to the number of blogs online? How often do you get paid?. . Thanks for the help!.

 4. Wow! This could be one particular of the most helpful blogs We have ever arrive across on this subject. Actually Fantastic. I am also an expert in this topic so I can understand your hard work.

 5. This is really interesting, You’re a very skilled blogger. I have joined your feed and look forward to seeking more of your fantastic post. Also, I have shared your site in my social networks!

 6. My husband and i ended up being satisfied when Emmanuel could do his reports out of the ideas he came across when using the site. It is now and again perplexing to simply be giving freely tips the others could have been selling. And we all grasp we now have the writer to thank for this. The illustrations you have made, the easy website navigation, the friendships you will make it easier to promote – it is many overwhelming, and it’s really assisting our son and us believe that this subject matter is brilliant, and that is truly fundamental. Thank you for the whole thing!

 7. Thank you for the good writeup. It in fact was a amusement account it. Look advanced to more added agreeable from you! By the way, how can we communicate?

 8. I will immediately snatch your rss feed as I can not find your email subscription link or newsletter service. Do you have any? Please let me understand so that I may just subscribe. Thanks.

 9. What i don’t realize is actually how you are now not actually much more neatly-favored than you might be right now. You are so intelligent. You know therefore significantly relating to this topic, produced me in my opinion believe it from numerous varied angles. Its like men and women are not interested until it is one thing to accomplish with Woman gaga! Your individual stuffs outstanding. All the time take care of it up!

 10. I do agree with all the ideas you have presented to your post. They’re really convincing and will certainly work. Nonetheless, the posts are very quick for beginners. May just you please prolong them a bit from next time? Thanks for the post.

 11. Wow! Thank you! I continuously needed to write on my site something like that. Can I implement a portion of your post to my website?

 12. Some truly great info , Glad I noticed this. “‘Beauty is truth, truth beauty,’ — that is allYe know on Earth, and all ye need to know.” by John Keats.

 13. I really appreciate this post. I’ve been looking all over for this! Thank goodness I found it on Bing. You have made my day! Thanks again!

 14. you’re actually a just right webmaster. The website loading pace is amazing. It kind of feels that you’re doing any distinctive trick. Also, The contents are masterwork. you have performed a magnificent process on this topic!

 15. You really make it seem so easy with your presentation but I find this matter to be actually something which I think I would never understand. It seems too complex and extremely broad for me. I am looking forward for your next post, I’ll try to get the hang of it!

 16. Thanks for sharing excellent informations. Your web-site is very cool. I am impressed by the details that you¡¦ve on this web site. It reveals how nicely you perceive this subject. Bookmarked this website page, will come back for more articles. You, my friend, ROCK! I found just the info I already searched all over the place and just couldn’t come across. What a great website.

 17. Hi, Neat post. There is a problem along with your website in internet explorer, might test this¡K IE nonetheless is the market chief and a big portion of other folks will leave out your fantastic writing due to this problem.

 18. Merely a smiling visitor here to share the love (:, btw outstanding design. “Better by far you should forget and smile than that you should remember and be sad.” by Christina Georgina Rossetti.

 19. Hiya, I am really glad I’ve found this info. Nowadays bloggers publish just about gossips and internet and this is actually annoying. A good web site with exciting content, that’s what I need. Thanks for keeping this web site, I will be visiting it. Do you do newsletters? Can’t find it.

 20. Hi, Neat post. There is a problem together with your web site in web explorer, would check this¡K IE still is the marketplace chief and a good component to other people will leave out your great writing because of this problem.

 21. Great post. I was checking constantly this blog and I am impressed! Extremely useful information particularly the last part 🙂 I care for such info much. I was seeking this particular information for a very long time. Thank you and best of luck.

 22. Very nice post. I just stumbled upon your blog and wished to say that I’ve truly enjoyed surfing around your blog posts. After all I’ll be subscribing to your feed and I hope you write again very soon!

 23. I’m still learning from you, as I’m making my way to the top as well. I definitely love reading everything that is posted on your website.Keep the aarticles coming. I liked it!

 24. I’m so happy to read this. This is the type of manual that needs to be given and not the accidental misinformation that’s at the other blogs. Appreciate your sharing this best doc.

 25. csmkjalfejw,We have a team of experts who could get you the correct settings for Bellsouth net email login through which, you can easily configure your email account with MS Outlook.

 26. I simply want to tell you that I am beginner to weblog and really liked your web-site. Very likely I’m planning to bookmark your blog post . You really have fantastic articles. With thanks for sharing your webpage.

 27. I’ve been surfing on-line greater than three hours today, yet I never discovered any attention-grabbing article like yours. It¡¦s pretty worth sufficient for me. Personally, if all site owners and bloggers made just right content as you probably did, the internet will likely be a lot more helpful than ever before.

 28. I do not even know how I ended up here, but I thought this post was great. I do not know who you are but definitely you’re going to a famous blogger if you are not already 😉 Cheers!

 29. rxjmlr,Thanks a lot for providing us with this recipe of Cranberry Brisket. I’ve been wanting to make this for a long time but I couldn’t find the right recipe. Thanks to your help here, I can now make this dish easily.

 30. Thanks for the sensible critique. Me and my neighbor were just preparing to do a little research on this. We got a grab a book from our local library but I think I learned more clear from this post. I’m very glad to see such fantastic information being shared freely out there.

 31. Hi, i think that i saw you visited my website so i came to “return the favor”.I’m trying to find things to improve my site!I suppose its ok to use some of your ideas!!

 32. I would like to thank you for the efforts you have put in writing this blog. I am hoping the same high-grade web site post from you in the upcoming as well. In fact your creative writing abilities has encouraged me to get my own site now. Really the blogging is spreading its wings quickly. Your write up is a good example of it.

 33. Excellent read, I just passed this onto a colleague who was doing a little research on that. And he just bought me lunch as I found it for him smile Therefore let me rephrase that: Thanks for lunch!

 34. I was recommended this web site by my cousin. I am not sure whether this post is written by him as no one else know such detailed about my difficulty. You are wonderful! Thanks!

 35. I have been exploring for a bit for any high-quality articles or blog posts on this sort of house . Exploring in Yahoo I finally stumbled upon this website. Studying this information So i¡¦m satisfied to show that I’ve a very good uncanny feeling I came upon just what I needed. I so much no doubt will make certain to do not disregard this web site and give it a look on a constant basis.

 36. I truly wanted to write a brief note so as to say thanks to you for the stunning secrets you are sharing here. My extensive internet investigation has at the end of the day been paid with pleasant suggestions to share with my friends and family. I would repeat that we readers actually are unequivocally blessed to live in a very good network with many brilliant individuals with very helpful techniques. I feel somewhat grateful to have encountered your entire webpages and look forward to some more pleasurable minutes reading here. Thank you once more for everything.

 37. Your style is very unique in comparison to other folks I’ve read stuff from. Many thanks for posting when you have the opportunity, Guess I’ll just book mark this site.

 38. I like checking out personal blogs, Mom blog sites, and so on. What is the very best way to find these kinds of blog sites online? The most effective technique I have is simply adhering to favorites people have – going to one bloggers “favorites” then the next blog writers favorites, etc … I have actually attempted Google Blogsearch however all that gives me is old newspaper article, etc. Absolutely nothing individual in any way … Just how do you search for individual blog sites?.

 39. I am asking for my mom. She doesn’t always intend to make money off them, her function is to utilize her blog (when popular) as well as use it as recommendations to perhaps aid her get a news article. She has a title for one called “Solution to Life’s Issues”. Where can she post blogs and also they become preferred? She uploaded it currently on WordPress but there are 3 million individuals uploading blogs hers obtains lost in the mix. Any kind of recommendations?.

 40. Good website! I truly love how it is easy on my eyes and the data are well written. I’m wondering how I might be notified when a new post has been made. I’ve subscribed to your RSS which must do the trick! Have a great day!

 41. I¡¦ll right away take hold of your rss feed as I can not in finding your email subscription hyperlink or newsletter service. Do you have any? Kindly allow me recognise in order that I may just subscribe. Thanks.

 42. Thanks for sharing excellent informations. Your web-site is very cool. I am impressed by the details that you have on this web site. It reveals how nicely you understand this subject. Bookmarked this website page, will come back for more articles. You, my pal, ROCK! I found just the information I already searched everywhere and just could not come across. What a perfect website.

 43. Villagers with poor economic conditions at home can only choose “private rooms” to make up for the time being. However, after the house was finished, it would make the dilapidated house worse. In the winter, the local minimum temperature is below 30 degrees, and the cold north wind will blow into the room from the gap created by the “private room”. In order to keep out the wind, the window had to be pasted with plastic sheets.

 44. I want making my own music blog and I’m continuously checking out many music blog sites throughout the day discovering new music initially prior to other people that I know. But how specifically do those blogs find that songs first? Can I actually begin by simply publishing the music I discover on other blogs?.

 45. Apple had expected it to reach this milestone more than six months ago, but in order to maintain its leading position, Spotify has expanded its various promotions, including the launch of a discount subscription package with video streaming service Hulu. Recently,

 46. I’m finding them for my sister. I’m searching for the most recipes with images and the ages of child for the recipes. Blog sites are usually where I would anticipate to discover them.

 47. Thanks for sharing excellent informations. Your web-site is very cool. I’m impressed by the details that you have on this web site. It reveals how nicely you perceive this subject. Bookmarked this web page, will come back for extra articles. You, my pal, ROCK! I found simply the information I already searched all over the place and simply couldn’t come across. What a perfect web-site.

 48. I was suggested this web site via my cousin. I am now
  not positive whether this post is written through him as no one else realize
  such specific about my difficulty. You’re incredible!
  Thank you!

 49. I truly appreciate this post. I¡¦ve been looking everywhere for this! Thank goodness I found it on Bing. You have made my day! Thanks again

 50. Wonderful goods from you, man. I have understand your stuff previous to and you’re simply extremely excellent.
  I actually like what you’ve got here, certainly like what you are saying and the way in which during which you are saying
  it. You are making it entertaining and you continue to take
  care of to stay it sensible. I can’t wait to learn much more from you.
  This is really a tremendous website.

 51. I precisely wanted to say thanks once again. I’m not certain the things I might have achieved without the entire ideas discussed by you about such subject matter. It became the distressing difficulty for me, but being able to view a new skilled avenue you handled the issue forced me to weep with joy. I’m thankful for the advice and even pray you know what a great job you are always doing teaching many people all through your blog. I know that you have never come across all of us.

 52. A black outsole then completes the look. These new summer-ready Yeezys retail for $300 USD and will be available on April 27th, so check a full store list below to see where you can get a pair.

 53. This site was… how do you say it? Relevant!! Finally I’ve found something which helped me. Thanks a lot!

 54. great issues altogether, you just received a new reader. What would you suggest in regards to your put up that you simply made a few days ago? Any certain?

 55. I maintain several blog sites & online forums and enable individuals to write their talk about them. I inspect frequently as well as eliminate any kind of swear words, and so on. I additionally ask commentors not to leave any kind of disparaging terms on the blogs/forums. Nonetheless, that said, am i still legally in charge of the content on my blog/forums if they write a vilifying comment or abusive remarks?. Lots of thanks.

 56. You actually make it appear really easy together with your presentation however I find this matter to be
  actually one thing which I believe I would
  never understand. It sort of feels too complicated and extremely extensive for me.

  I am having a look forward on your subsequent publish,
  I’ll attempt to get the hang of it!

 57. Hi there! I know this is kinda off topic nevertheless I’d figured I’d ask.
  Would you be interested in trading links or maybe guest writing a blog post or vice-versa?
  My blog goes over a lot of the same topics as yours and I think we could
  greatly benefit from each other. If you’re interested feel free to send me an email.
  I look forward to hearing from you! Awesome blog by the way!

 58. Excellent blog! Do you have any recommendations for aspiring writers?
  I’m planning to start my own site soon but I’m a little lost on everything.
  Would you advise starting with a free platform like WordPress or
  go for a paid option? There are so many options out there that I’m totally confused ..
  Any recommendations? Bless you!

 59. Hi, I do think this is an excellent website. I stumbledupon it 😉 I may revisit yet again since I book
  marked it. Money and freedom is the greatest way to change,
  may you be rich and continue to help others.

 60. If someone like Julia Roberts or Natalie Portman had an individual blog where they posted images of their trips or something, would you still take them seriously as stars? Do you believe stars with individual blog sites are less credible as well as taken much less seriously than those who do not? Furthermore, would you see their blog sites to see what they depend on?.

 61. wpgenel,Thanks for ones marvelous posting! I actually enjoyed reading it, you will be a great author.I will always bookmark your blog and will wembuglgf,come back from now on. I want to encourage that you continue your great writing, have a nice afternoon!

 62. I simply want to say I am just newbie to blogs and really enjoyed your web-site. Almost certainly I’m want to bookmark your blog post . You actually have superb stories. Thank you for sharing your web site.

 63. Wonderful beat ! I would like to apprentice while you amend your web site, how could i subscribe for a blog website? The account helped me a acceptable deal. I had been a little bit acquainted of this your broadcast provided bright clear concept

 64. Very good written story. It will be valuable to anyone who utilizes it, including yours truly :). Keep up the good work – for sure i will check out more posts.

 65. Exist any type of good poetry sites that you understand of so that I can have an account that has lots of area to type out stories/poems on? Or do you recognize of any type of writing sites at all that I could publish blogs on, sort of like having a whole website to myself?.

 66. Great amazing things here. I¡¦m very satisfied to look your post. Thank you a lot and i am taking a look forward to contact you. Will you please drop me a mail?

 67. I’m aiming to learn as much regarding the on-line searching neighborhood as I can. Can any person suggest their favored blog sites, twitter handles, or sites that you locate most comprehensive? Which ones are most preferred? Many thanks!.

 68. hi!,I like your writing so much! share we keep up a correspondence extra approximately your post on AOL? I require a specialist on this space to solve my problem. May be that is you! Looking ahead to peer you.

Comments are closed.