Hải ‘bánh’ hạ ‘đại bàng’ trại Hỏa Lò như thế nào

Tên đại ca trong buồng giam phi thân tới tung một cú song phi vào ngực Hải “bánh”, bỗng nghe một tiếng “bịch” khô khốc, Hải “bánh” ra đòn chớp nhoáng. Gã đại ca buồng giam nằm lăn lộn đau đớn…

Đụng độ đại đệ tử của Sơn “Bạch Tạng”

Như báo Người đưa tin đã phản ánh ở số báo trước, anh em Hải “bánh” và Long “Máy chém” trở thành cặp song sát đầy tai tiếng khu chợ Đồng Xuân. Cách hành xử kiểu giang hồ của 2 “sát thủ” này cuối cùng đã phải trả giá. Long “Máy chém” phải đi trại giáo dưỡng còn Hải “bánh” bị bắt vào trại giam Hỏa Lò. Tuy nhiên, Hải “bánh” lại thêm một lần soán ngôi “đại bàng” và thăng “số” trong giới giang hồ nhờ những trận chiến “vô tiền khoáng hậu” trong trại giam.

nhung-bong-hong-di-qua-cuoc-doi-trum-giang-ho-hai-banh-giaoduc.net.vn 02

Hải “bánh” và hình xăm dữ tợn

Trở lại những biến cố khi Hải “bánh” tròn 16 tuổi, thời gian đó Hải “bánh” tổ chức “xử” một đàn em thân tín của Sơn “Bạch Tạng” tên là Thắng “Mẩu”. Trận huyết chiến này nhóm của Hải thu được một khẩu K54, và chính khẩu súng này đã khiến băng nhóm của Hải “bánh” tan rã, Hải bị xộ khám.

 Hải “bánh” kể rằng thời đó gã rất khoái khẩu súng này nên thường mang theo nó bên mình như một bảo bối để giương oai và nâng cao uy thế cho băng nhóm. Nhờ “chó lửa” này, “số má” của Hải “bánh” được “thăng” mấy bậc trong giới giang hồ Hà Nội.

  hoa-lo-1443400222

Các phạm nhân trại giam Hỏa Lò lao động cải tạo

Tuy nhiên, điều không ngờ đã xảy ra, đàn em của Hải lại lén mang súng đi đánh nhau và bị Công an quận Hoàn Kiếm (Hà Nội) bắt giữ. Và công an đã điều tra ra Hải “bánh” chính là chủ nhân của khẩu súng này.

Hải “bánh” phạm tội “Tàng trữ trái phép vũ khí quân dụng” nhưng vì chưa đủ 18 tuổi nên gã chỉ bị giam 1 tuần rồi được trả về dưới sự bảo lãnh của gia đình. Còn Long “Máy chém” thì bị đi trường giáo dưỡng do trước đó đã vướng vào nhiều phi vụ đâm chém, gây mất trật tự công cộng trên địa bàn.

Năm 19 tuổi, Hải “bánh” chính thức trở thành “kẻ lang thang” theo nghĩa của dân sống bụi. Lúc này, nghề gò hàn khung xích lô của gia đình Hải đã không còn “đất dụng võ”, Hải “bánh” cũng bỏ học để theo con đường giang hồ.

Hải-Bánh-là-ai-và-vì-sao-Hải-Bánh-được-gọi-là-trùm-giang-hồ-10.mangtinmoi.com_

Hải “bánh” và hình xăm dữ tợn

Trong một lần đang ngồi nói chuyện với người yêu ở đền Quán Thánh thì Hải “bánh” gặp lại người bạn học cũ tên là Hải “Lớn”. Nghe người bạn kể bị băng nhóm của Tuấn, một kẻ có máu mặt ở khu phố Hàm Long đánh đập và làm nhục trước đám đông. Nghe chuyện, Hải “bánh” bức xúc nên đã dẫn đàn em đi lùng sục cho bằng được kẻ đã gây chuyện với bạn mình.

Phát hiện băng của Tuấn gồm có sáu đứa đang tụ họp ở một nhà hàng ven Hồ Gươm. Hải “bánh” lệnh cho đàn em đứng yên, một mình xông vào giữa đám đông với những cú đấm đá túi bụi.

Trước những ngón đòn hiểm hóc và sự nhanh nhẹn của Hải “bánh”, nhóm của Tuấn bị đánh cho tan tác. Riêng tên đầu sỏ bị Hải quất một nhát chí mạng, vĩnh viễn mất đi một con mắt. “Dạy” được cho kẻ khác một “bài học” thì cũng là lúc Hải “bánh” bị Công an TP.Hà Nội bắt khẩn cấp ngay trong đêm đó.

Soán ngôi… “đại bàng”

Sau này, Hải “bánh” bị xét xử và tuyên phạt 42 tháng tù giam về tội “Cố ý gây thương tích”. Hải bị đưa về trại giam Hỏa Lò để thi hành án. Lúc di lý về trại giam, Hải “bánh” mới sực nhớ đến gia đình, trong lòng gã dâng nên những xúc cảm khó tả. Thế nhưng tất cả những cảm xúc ấy chợt đến rồi chợt tan biến sau tiếng cửa “rét rét” của trại giam.

Điều lạ là khi bước vào trại giam Hỏa Lò, nơi này có tiếng là giam giữ nhiều đối tượng giang hồ cộm cán, nhưng không hiểu sao, Hải “bánh” thấy lòng nhẹ bẫng, chẳng lo lắng ưu tư cũng chẳng đoái hoài đến những cặp mắt “sói” đang nhìn gã từ đầu đến chân khi bước vào phòng giam giữ.

Ngay sau khi làm các thủ tục nhập trại, Hải “bánh” được đưa đến buồng giam số 11. Cánh cửa sắt dày duy nhất được kéo ra, gã bước vào phòng, lạnh lùng lướt mắt qua từng phạm nhân. Trước mặt Hải “bánh” là gần trăm phạm nhân ở đủ các lứa tuổi. Tất cả bọn họ chỉ nhìn Hải “bánh” chằm chằm chứ không nói câu gì.

  h4a-1443400334

Hải “bánh” và bà trùm Dung Hà thời còn trẻ

Trong đám phạm nhân đó có một tên đầu húi trọc, mắt trắng dã, để mình trần, ngực chằng chịt những đường xăm trổ. Hắn đang được mấy bạn tù đấm bóp. Ngồi gần hắn còn có vài ba tên khác cũng hung tợn không kém, chúng nhìn Hải “bánh” với vẻ dữ dằn. Những ánh mắt thiếu thiện cảm ấy khiến Hải “bánh” thấy không khí ở đây thật là ngột ngạt.

Thực ra Hải “bánh” đã nghe đàn em kể khá nhiều về chuyện “xộ khám” với đủ các thứ “luật nhập trại”. Hải “bánh” miễn cưỡng chống lại quy định, đứng ở thế thủ với ý định sẵn sàng đáp trả khi có bất cứ kẻ nào xông đến. Thật không ngờ, gã đã không bị ép thực hiện “luật nhập trại”. Ngược lại, một phạm nhân tươi cười chỉ cho gã chỗ ngồi sạch sẽ nhất. Đó chính là khu vực dành cho những đại ca của phòng giam.

Qủy cước thần sầu

Tin tức về những tay anh chị nổi tiếng trong trại giam được Hải “bánh” quan sát kỹ và biết được bốn tên dữ dằn ngồi chễm chệ ở giữa phòng giam là Cường “Rô”, Khiêm “Đầu To”, Xương “Hùng Tinh”, Trung “Phật”. Bốn tên này không chỉ “nổi tiếng” trong hàng ngàn phạm nhân ở khu Hỏa Lò mà còn khét tiếng trong giới giang hồ cộm cán Hà Nội.

Ngày “vào khám” đầu tiên của Hải “bánh” trôi qua rất chậm. Sau hồi lâu im lặng quan sát, gã bắt đầu nghĩ về sự tự do và những thứ ngoài xã hội nên không thể chợp mắt được. Thời gian trôi đến sáng thì một số phạm nhân được gọi ra thăm nuôi. Khi quay lại, họ xách theo những túi đồ lỉnh kỉnh rồi bị đàn em của bốn tên đầu sỏ kia lục lọi, chiếm lấy phần ngon nhất.

Trong trại có một ông lão buôn ma túy quê Sơn La cũng được thăm nuôi. 2 năm rồi vợ lão mới vào thăm lão, vì nhà lão nghèo quá. Trong chỗ quà đó là có một con gà luộc, vài ba cái bánh mật, hai hộp bánh. Khi quay vào, lão khúm núm, tay run run nộp cả con gà cho bốn tên đại ca trong phòng.

hai-banh-tap-the-thao-1443399836

Dù ở trong trại giam nhưng thời ấy Hải “bánh” vẫn chăm tập thể dục

Quá “nhức mắt” với vẻ mặt hớn hở của bọn chúng, Hải “bánh” liền lao đến giật lại con gà, đưa cho lão phạm nhân. Thấy lão không dám nhận, Hải “bánh” nói lớn: “Thằng nào dám động đến lão thì biết tay tao!”. Đến đây, lão già mới dám nhận lấy con gà, xé ra nhiều mảnh chia cho từng người một. Lão đưa cho Hải phần đùi nhưng gã lắc đầu từ chối.

Tên đầu sỏ bị Hải “bánh” cướp lại con gà trên tay lúc này mới đứng dậy. Liền sau đó, hắn chạy tới tung một cú song phi vào ngực Hải, nhưng chưa chạm vào người Hải thì đã bị Hải “bánh” phản đòn cho một cú trời giáng. Không tránh kịp, hắn kêu oai oái rồi nằm lăn lộn dưới đất.

Thấy đại ca của mình bị “hạ gục quá nhanh, tiêu diệt quá gọn”, bọn đàn em của hắn chỉ dám đứng nhìn chứ không dám can thiệp. Sau bữa đó, mỗi lần bọn này có quà thăm nuôi, Hải “bánh” đều bắt chúng chia cho những phạm già yếu ăn cùng.

Giang hồ Hải “bánh” vô hình dung trở thành chỗ “dựa” cho các phạm nhân “yếu thế” và gã cũng không ngờ những “cuộc chiến” kín đáo trong trại giam Hỏa Lò đã biến gã thành một “đại ca của các đại ca” thực thụ…

Chuyện về giang hồ Hải “bánh” có vẻ khá ly kỳ, tuy nhiên trong mỗi bài viết tác giả miêu tả chân thực quá khứ và con đường “tu tỉnh” của Hải “bánh” trong trại giam. Một gã tội phạm gai góc, nhưng biết nhìn về nẻo thiện, đó là sự ghi nhận đáng hoan nghênh, cũng như minh chứng một điều rằng không có tội ác nào có thể ẩn nấp mãi trong bóng tối…

219 thoughts on “Hải ‘bánh’ hạ ‘đại bàng’ trại Hỏa Lò như thế nào

 1. I just want to mention I’m new to blogs and honestly loved this website. Very likely I’m going to bookmark your blog post . You definitely have really good articles and reviews. Thanks a bunch for sharing your web-site.

 2. Generally Are generally Diet ‘s an very affordable and flexible food regimen product suitable for induced the boycott . endeavouring to fast and as a result subsequently conserve a vibrant lifespan. lose weight

 3. I have a song [mp3 file] and i want it to automatically play when you enter my wordpress blog. On all the pages if possible but preferably just on the homepage if simpler. I’m new to wordpress so it might be tough but if anyone can confirm it’s possible and perhaps tell me how it would be greatly appreciated.. . Also i installed firebug if that’s any help..

 4. Its like you read my mind! You seem to know a lot about this, like you wrote the book in it or something. I think that you could do with a few pics to drive the message home a bit, but instead of that, this is excellent blog. A fantastic read. I will certainly be back.

 5. I currently have a two column Joomla website, however I don’t like the sidebar being on the right. Is there a way to either convert a two-column jJomla website into a three column one, or at least move the sidebar to the left?.

 6. I truly wanted to write down a quick note so as to thank you for all of the nice suggestions you are giving at this website. My considerable internet look up has at the end been paid with good quality details to talk about with my great friends. I would repeat that many of us website visitors are unquestionably blessed to exist in a very good site with so many brilliant individuals with great tips and hints. I feel very lucky to have come across your entire web page and look forward to many more cool moments reading here. Thanks a lot once more for a lot of things.

 7. hi!,I love your writing so so much! proportion we be in contact extra approximately your article on AOL? I need an expert in this area to unravel my problem. Maybe that’s you! Having a look ahead to see you.

 8. I carry on listening to the newscast lecture about receiving free online grant applications so I have been looking around for the top site to get one. Could you advise me please, where could i get some?

 9. fantastic submit, very informative. I wonder why the other specialists of this sector don’t realize this. You must proceed your writing. I’m sure, you have a great readers’ base already!

 10. I loved as much as you’ll receive carried out right here. The sketch is attractive, your authored material stylish. nonetheless, you command get got an shakiness over that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come more formerly again since exactly the same nearly very often inside case you shield this hike.

 11. I keep listening to the news broadcast speak about getting free online grant applications so I have been looking around for the top site to get one. Could you tell me please, where could i find some?

 12. I loved as much as you’ll receive carried out right here. The sketch is attractive, your authored subject matter stylish. nonetheless, you command get got an edginess over that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come more formerly again since exactly the same nearly very often inside case you shield this increase.

 13. I keep several blogs & forums and allow people to write their comments on them. I check regularly and remove any swear words, etc. I also ask commentors not to leave any derogatory terms on the blogs/forums.. However, that said, am i still legally responsible for the content on my blog/forums if they write a defamatory comment or abusive comments?. Many thanks..

 14. Thank you, I have recently been searching for info approximately this topic for a while and yours is the best I have came upon so far. However, what about the bottom line? Are you positive about the source?

 15. I have been surfing online more than 3 hours today, yet I never found any interesting article like yours. It’s pretty worth enough for me. Personally, if all webmasters and bloggers made good content as you did, the internet will be much more useful than ever before.

 16. I am also writing to make you be aware of what a useful experience our girl obtained using yuor web blog. She mastered several details, including what it is like to possess an ideal teaching nature to make most people really easily comprehend various tricky subject areas. You really did more than our own expectations. Many thanks for imparting these warm and friendly, trustworthy, revealing and as well as easy tips on this topic to Sandra.

 17. I genuinely enjoy looking at on this site, it contains good articles . “Dream no small dreams. They have no power to stir the souls of men.” by Victor Hugo.

 18. great points altogether, you just received a new reader. What might you suggest about your put up that you just made a few days ago? Any certain?

 19. Hi there, I discovered your web site by way of Google even as looking for a similar subject, your website came up, it seems to be good. I’ve bookmarked it in my google bookmarks.

 20. Thank you for another informative web site. Where else could I am getting that kind of info written in such an ideal approach? I’ve a undertaking that I’m simply now running on, and I’ve been on the glance out for such info.

 21. I¡¦ve been exploring for a bit for any high-quality articles or weblog posts on this sort of space . Exploring in Yahoo I eventually stumbled upon this web site. Reading this information So i am happy to convey that I’ve a very excellent uncanny feeling I discovered exactly what I needed. I most surely will make certain to do not omit this site and provides it a glance on a continuing basis.

 22. My spouse and i were quite happy that Louis managed to complete his preliminary research from the precious recommendations he had from your web site. It’s not at all simplistic to just be making a gift of facts which usually most people may have been selling. Therefore we know we have the writer to thank for this. These explanations you’ve made, the straightforward website menu, the relationships your site make it possible to create – it is all fantastic, and it is leading our son in addition to the family understand the subject is interesting, which is especially serious. Thanks for the whole thing!

 23. It¡¦s in point of fact a nice and useful piece of info. I¡¦m satisfied that you simply shared this useful info with us. Please stay us up to date like this. Thank you for sharing.

 24. I truly appreciate this post. I have been looking everywhere for this! Thank goodness I found it on Bing. You’ve made my day! Thank you again!

 25. I like this weblog so much, saved to my bookmarks. “I don’t care what is written about me so long as it isn’t true.” by Dorothy Parker.

 26. F*ckin’ remarkable things here. I am very satisfied to peer your article. Thanks a lot and i’m having a look ahead to contact you. Will you please drop me a e-mail?

 27. I like what you guys are up also. Such clever work and reporting! Carry on the excellent works guys I’ve incorporated you guys to my blogroll. I think it will improve the value of my web site :).

 28. I’ve recently started a blog, the info you offer on this web site has helped me greatly. Thanks for all of your time & work. “A physicist is an atom’s way of knowing about atoms.” by George Wald.

 29. Congratulations on possessing certainly one among one of the crucial sophisticated blogs Ive arrive throughout in some time! Its just amazing how a lot you’ll be capable to think about away from a factor mainly merely because of how visually stunning it is. You’ve place collectively an important blog website area –nice graphics, motion pictures, layout. This is actually a should-see web site!

 30. Wonderful paintings! This is the kind of info that should be shared across the net. Disgrace on the search engines for not positioning this publish higher! Come on over and discuss with my website . Thanks =)

 31. I just want to tell you that I am very new to blogging and site-building and truly enjoyed you’re website. More than likely I’m going to bookmark your blog post . You surely come with fabulous well written articles. Kudos for revealing your web page.

 32. My brother suggested I might like this website. He was totally right. This post truly made my day. You can not imagine just how much time I had spent for this information! Thanks!

 33. Hello There. I found your blog using msn. This is a really well written article. I’ll be sure to bookmark it and return to read more of your useful information. Thanks for the post. I’ll definitely comeback.

 34. I just couldn’t depart your website prior to suggesting that I really enjoyed the standard info an individual supply on your visitors? Is going to be again ceaselessly to check out new posts

 35. hello!,I like your writing very a lot! share we communicate more about your post on AOL? I require an expert on this area to solve my problem. May be that is you! Taking a look ahead to look you.

 36. I am just writing to let you understand of the fine experience my cousin’s child found using your web page. She discovered some things, which included what it is like to possess a marvelous coaching style to get a number of people clearly fully understand some advanced issues. You actually surpassed my desires. Thank you for displaying such warm and friendly, trusted, educational and fun thoughts on that topic to Emily.

 37. I do consider all the ideas you’ve introduced on your post. They are very convincing and will definitely work. Nonetheless, the posts are very brief for starters. May just you please lengthen them a bit from subsequent time? Thanks for the post.

 38. With havin so much content do you ever run into any issues of plagorism or copyright infringement? My site has a lot of unique content I’ve either written myself or outsourced but it seems a lot of it is popping it up all over the internet without my authorization. Do you know any solutions to help stop content from being ripped off? I’d genuinely appreciate it.

 39. I want to convey my love for your kind-heartedness supporting men and women who require guidance on the subject. Your very own dedication to getting the solution across became surprisingly effective and has continually helped folks like me to reach their ambitions. Your own warm and friendly guidelines signifies a whole lot a person like me and additionally to my peers. Thank you; from each one of us.

 40. Terrific paintings! This is the kind of information that are meant to be shared around the web. Disgrace on Google for not positioning this post upper! Come on over and visit my website . Thanks =)

 41. I require to earn a little additional money and I am a really opinionated individual so I feel like writing blogs would certainly be a good begin to making some additional cash. I am a full time college student and I additionally have a $20 hr a week work yet I am still having problems making ends satisfy. Thanks for any help!.

 42. It¡¦s really a great and useful piece of info. I¡¦m satisfied that you simply shared this helpful info with us. Please keep us informed like this. Thanks for sharing.

 43. I am just writing to make you be aware of what a fine encounter my wife’s princess had studying your site. She picked up so many details, which include what it is like to possess a wonderful coaching character to get the others effortlessly fully grasp some tricky matters. You truly exceeded visitors’ expectations. Thanks for showing such necessary, trusted, explanatory and fun thoughts on that topic to Emily.

 44. I¡¦ll immediately clutch your rss as I can not to find your email subscription link or e-newsletter service. Do you’ve any? Please allow me understand so that I could subscribe. Thanks.

 45. I keep listening to the news bulletin talk about getting boundless online grant applications so I have been looking around for the best site to get one. Could you advise me please, where could i get some?

 46. Hey there, You have done an incredible job. I will definitely digg it and personally recommend to my friends. I am confident they’ll be benefited from this site.

 47. I and also my pals happened to be examining the best helpful tips located on the website and so immediately I had a horrible feeling I had not expressed respect to the web site owner for those techniques. These young men were definitely totally thrilled to learn them and have in effect surely been taking pleasure in these things. Appreciate your truly being really thoughtful as well as for opting for certain tremendous issues millions of individuals are really wanting to understand about. My honest regret for not saying thanks to you earlier.

 48. fantastic issues altogether, you just won a brand new reader. What would you suggest in regards to your submit that you made some days ago? Any certain?

 49. Apple does not offer an advertising version of the subscription service, and Apple currently has more than 50 million paying users worldwide. But Apple’s global growth is growing at a rate of 2.4% to 2.8%, while Spotify’s growth is 2% to 2.3%.

 50. Hiya, I’m really glad I have found this info. Today bloggers publish only about gossips and internet and this is really annoying. A good blog with interesting content, that is what I need. Thank you for keeping this website, I will be visiting it. Do you do newsletters? Cant find it.

 51. A lot of thanks for all of the work on this blog. Ellie take interest in carrying out investigations and it is obvious why. Most of us learn all regarding the powerful tactic you make invaluable solutions via your web site and therefore invigorate response from website visitors about this concern plus my daughter is in fact understanding a lot. Enjoy the rest of the new year. You’re carrying out a great job.

 52. I will immediately take hold of your rss as I can’t to find your e-mail subscription hyperlink or newsletter service.
  Do you have any? Kindly permit me understand in order that I could subscribe.
  Thanks.

 53. The company added that negotiations with competitors aimed to improve exhaust technology without involving any “secret agreement.” Volkswagen said it will investigate the allegations and respond later.

 54. I have been a yahoo individuals for some years now. I am just starting to use the tools which they give, among which being article. I have actually composed a blog site and wants to know if my blog posts are being seen by others. Otherwise then does anybody understand how I get my blogs posts review.

 55. I recently began a blog site, and also I was just asking yourself how individuals have promoted their blogs online to get more followers so you aren’t just keying to nothing out in the web?. Oh, and also for my blog, I do not really want my pals to be my fans, unless they find it on their own. My blog is about something that a lot of my buddy’s can’t truly aid me with. (Photography is the major subject).

 56. Pingback: Nike Shoes
 57. I used to be recommended this blog by way of my cousin. I am no longer positive whether or not this publish
  is written by means of him as no one else realize such specified about my problem.
  You are amazing! Thanks!

 58. My programmer is trying to convince me to move to .net from PHP.
  I have always disliked the idea because of the expenses. But
  he’s tryiong none the less. I’ve been using WordPress
  on numerous websites for about a year and am nervous about switching
  to another platform. I have heard very good things about blogengine.net.
  Is there a way I can import all my wordpress posts into it?
  Any help would be greatly appreciated!

 59. Attractive section of content. I just stumbled upon your blog and in accession capital to assert that I acquire in fact enjoyed account your blog posts. Anyway I will be subscribing to your augment and even I achievement you access consistently rapidly.

 60. hey there and thank you for your info – I’ve definitely picked up anything new from right here. I did however expertise a few technical points using this website, since I experienced to reload the site many times previous to I could get it to load correctly. I had been wondering if your web host is OK? Not that I’m complaining, but slow loading instances times will very frequently affect your placement in google and could damage your quality score if ads and marketing with Adwords. Anyway I’m adding this RSS to my e-mail and can look out for much more of your respective interesting content. Ensure that you update this again soon..

 61. Great blog here! Also your site loads up very fast! What web host are you using? Can I get your affiliate link to your host? I wish my web site loaded up as fast as yours lol

 62. Biden declined to apologize to Anita Hill, the lawyer who accused Supreme Court Justice Clarence Thomas of sexual harassment during Thomas’s 1991 confirmation hearing, which was chaired by Biden. The former Delaware senator has been criticized for his treatment of Hill, and after 28 years reached out to her prior to the launch of his campaign. Hill told the New York Times that she wasn’t satisfied with Biden’s non-apology. When offered a chance to issue a more complete apology, Biden said he didn’t feel that he treated her badly.

 63. Wow, that’s what I was looking for, what a information! present here at this website,
  thanks admin of this web site.

 64. If some one wants expert view regarding running a blog afterward i recommend him/her to
  go to see this website, Keep up the pleasant job.

 65. I have been browsing online more than 3 hours today, yet I never found any interesting article like yours. It is pretty worth enough for me. Personally, if all webmasters and bloggers made good content as you did, the web will be much more useful than ever before.

 66. I’m really impressed with your writing skills and also with the layout on your blog.

  Is this a paid theme or did you modify it yourself?
  Anyway keep up the nice quality writing, it is rare to see a
  great blog like this one today.

 67. I’m really impressed with your writing skills as well as
  with the layout on your blog. Is this a paid theme or did
  you modify it yourself? Either way keep up the nice quality writing,
  it is rare to see a nice blog like this one nowadays.

 68. I have been working in the SEO industry for almost 5 years now. To some I am just a young pup, but I must say the results we get from our SEO campaigns speak for themselves. When you work in this field of SEO you tend to network with other SEO professionals and stay tuned with the latest SEO waves or updates from Google. You also interact with other SEO experts in the forums and blogs. I want to express my concern with the amount of complexity added to the subject of SEO. About 80 of information on SEO out there is too deep and complex, with an awful lot of opinions. Like any technology or methodology, people are looking for usability. They want something which works, creates an effect or makes a difference. This same concept applies to SEO. Using a technology requires sticking with the basics of that technology. If you sift through the thousands of available “sources” you can usually locate the real source, and this is the information and method one should use when working out how to go about it. This is the correct way to learn and apply anything.

 69. ectwczcb,Thanks for ones marvelous posting! I actually enjoyed reading it, you will be a great author.I will always bookmark your blog and will tmgxlpkmck,come back from now on. I want to encourage that you continue your great writing, have a nice afternoon!

 70. I’m creating a brand-new blog concerning literature (what I’ve checked out, what I’m reading), but I’m having difficulty thinking of a title. I like the suggestion of something involving a fascination with literature however I think bookophilia is on the ordinary side. What do you think of Litophilia? Is it too similar to “lithophilia” Which indicates the love of rocks? Any kind of concepts? Thanks!.

 71. I truly wanted to write a brief note so as to say thanks to you for the stunning secrets you are sharing here. My extensive internet investigation has at the end of the day been paid with pleasant suggestions to share with my friends and family. I would repeat that we readers actually are unequivocally blessed to live in a very good network with many brilliant individuals with very helpful techniques. I feel somewhat grateful to have encountered your entire webpages and look forward to some more pleasurable minutes reading here. Thank you once more for everything.

 72. I intend to start my own blog: exist such thing as blogs that are totally “open”, and anybody can watch it? I keep coming to the kind where you have to include other “friends” to use the site. Links appreciated. Many thanks!.

 73. Wonderful blog! I found it while surfing around on Yahoo News.

  Do you have any tips on how to get listed in Yahoo News?

  I’ve been trying for a while but I never seem to get there!
  Thank you

 74. Do you have a spam issue on this blog; I also am a
  blogger, and I was curious about your situation; we have developed some nice methods and we
  are looking to exchange strategies with others, why not shoot me an email if interested.

 75. Pingback: Yeezys
 76. Do you have a spam issue on this website; I also am a blogger, and I was curious about your
  situation; many of us have created some nice methods and we are looking to trade methods with other folks, be sure to
  shoot me an email if interested.

 77. Your style is unique compared to other folks I’ve read stuff from.
  I appreciate you for posting when you have the opportunity, Guess I’ll just book mark this
  site.

 78. 172083 868513For anybody who is considering about external complications, sometimes be tough amaze those to realize to produce just a single weed in this really flowing typically requires eleven liters concerning gasoline to. dc free of charge mommy weblog giveaways family trip home gardening residence power wash baby laundry detergent 852800

 79. Pingback: Homepage
 80. I simply want to say I am just very new to weblog and seriously liked you’re website. Almost certainly I’m want to bookmark your website . You absolutely come with remarkable articles. With thanks for sharing with us your web page.

 81. When I originally commented I clicked the -Notify me when new surveys are added- checkbox and already each time a comment is added I purchase four emails with the same comment. Will there be any way you may get rid of me from that service? Thanks!

 82. I like the valuable info you provide in your articles. I will bookmark your blog and check again here regularly. I am quite certain I’ll learn a lot of new stuff right here! Best of luck for the next!

 83. I simply wanted to thank you very much again. I’m not certain what I would have sorted out without the actual points provided by you concerning my theme. It was before the distressing setting in my circumstances, but understanding a new expert technique you managed the issue took me to leap with joy. I am happier for this advice and as well , hope you know what a powerful job you have been providing instructing many others thru your web page. Probably you’ve never met any of us.

 84. I have a blog site with blog owner. I have actually registered my blog utilizing a gmail account. Currently, I intend to use a new gmail account and I wanted to import my entire blog site together with the messages and also comments to this brand-new gmail id … Please tell me, is this feasible and also how can it be done?.

 85. Awesome post. I’m a normal visitor of your website and appreciate you taking the time to maintain the excellent site. I’ll be a regular visitor for a really long time.

 86. Awesome write-up. I’m a normal visitor of your site and appreciate you taking the time to maintain the excellent site. I’ll be a regular visitor for a really long time.

 87. Hiya, I’m really glad I’ve found this info. Today bloggers publish just about gossip and web stuff and this is actually annoying. A good website with exciting content, that’s what I need. Thank you for making this web-site, and I’ll be visiting again. Do you do newsletters by email?

 88. Hi there. I discovered your blog by means of Google at the same time as looking for a comparable matter, your website came up. It seems to be great. I’ve bookmarked it in my google bookmarks to come back then.

 89. Hello there. I found your blog by the use of Google even as looking for a similar topic, your site came up. It seems good. I have bookmarked it in my google bookmarks to visit then.

 90. Hi there. I discovered your website via Google at the same time as searching for a comparable topic, your site came up. It looks great. I’ve bookmarked it in my google bookmarks to come back then.

 91. Awesome write-up. I’m a normal visitor of your website and appreciate you taking the time to maintain the excellent site. I’ll be a frequent visitor for a long time.

 92. Hey there. I found your website by means of Google whilst searching for a related matter, your site got here up. It appears to be great. I’ve bookmarked it in my google bookmarks to visit then.

 93. Hiya, I am really glad I’ve found this information. Nowadays bloggers publish only about gossip and web stuff and this is actually annoying. A good website with interesting content, that is what I need. Thank you for making this web-site, and I’ll be visiting again. Do you do newsletters by email?

 94. Hiya, I am really glad I’ve found this information. Nowadays bloggers publish just about gossip and net stuff and this is actually irritating. A good web site with interesting content, that’s what I need. Thank you for making this web-site, and I will be visiting again. Do you do newsletters by email?

 95. Hi there. I found your site by means of Google whilst searching for a similar topic, your web site got here up. It appears to be good. I’ve bookmarked it in my google bookmarks to come back then.

 96. Hey there. I discovered your web site by the use of Google whilst searching for a similar matter, your website came up. It seems to be good. I have bookmarked it in my google bookmarks to visit then.

 97. Awesome write-up. I’m a regular visitor of your site and appreciate you taking the time to maintain the excellent site. I will be a regular visitor for a long time.

 98. Awesome post. I am a normal visitor of your blog and appreciate you taking the time to maintain the nice site. I’ll be a frequent visitor for a long time.

 99. Hiya, I am really glad I have found this info. Nowadays bloggers publish only about gossip and web stuff and this is really frustrating. A good web site with interesting content, this is what I need. Thank you for making this site, and I’ll be visiting again. Do you do newsletters by email?

 100. Hey there. I found your website by way of Google while looking for a similar matter, your website came up. It appears good. I have bookmarked it in my google bookmarks to come back then.

 101. Hi there. I discovered your web site by means of Google even as searching for a related subject, your site got here up. It appears great. I have bookmarked it in my google bookmarks to visit then.

 102. Awesome post. I’m a normal visitor of your blog and appreciate you taking the time to maintain the excellent site. I’ll be a frequent visitor for a really long time.

 103. Hiya, I am really glad I’ve found this information. Today bloggers publish only about gossip and web stuff and this is really frustrating. A good blog with interesting content, this is what I need. Thanks for making this web site, and I will be visiting again. Do you do newsletters by email?

 104. Hey there. I found your blog by the use of Google at the same time as looking for a comparable matter, your website came up. It appears to be good. I have bookmarked it in my google bookmarks to come back then.

 105. Hey there. I discovered your site by means of Google while looking for a comparable matter, your site got here up. It appears great. I have bookmarked it in my google bookmarks to come back then.

 106. Awesome write-up. I am a regular visitor of your web site and appreciate you taking the time to maintain the nice site. I’ll be a frequent visitor for a long time.

 107. Awesome write-up. I am a normal visitor of your site and appreciate you taking the time to maintain the nice site. I will be a regular visitor for a long time.

 108. Hiya, I am really glad I have found this information. Today bloggers publish only about gossip and net stuff and this is actually annoying. A good web site with exciting content, that’s what I need. Thank you for making this web-site, and I’ll be visiting again. Do you do newsletters by email?

 109. Hiya, I’m really glad I have found this info. Nowadays bloggers publish only about gossip and net stuff and this is actually frustrating. A good web site with exciting content, this is what I need. Thank you for making this website, and I will be visiting again. Do you do newsletters by email?

 110. Awesome post. I’m a normal visitor of your web site and appreciate you taking the time to maintain the nice site. I will be a regular visitor for a long time.

 111. Awesome write-up. I am a regular visitor of your website and appreciate you taking the time to maintain the nice site. I will be a frequent visitor for a long time.

 112. Hello there. I found your site by means of Google even as searching for a related matter, your website got here up. It looks great. I have bookmarked it in my google bookmarks to come back then.

 113. Hello there. I found your web site by means of Google at the same time as searching for a similar topic, your site came up. It seems to be great. I’ve bookmarked it in my google bookmarks to come back then.

 114. Hi there. I found your web site by the use of Google at the same time as looking for a similar matter, your website came up. It seems great. I’ve bookmarked it in my google bookmarks to visit then.

 115. Hello there. I discovered your web site by way of Google at the same time as searching for a comparable topic, your site came up. It seems to be good. I’ve bookmarked it in my google bookmarks to come back then.

 116. Hiya, I’m really glad I’ve found this info. Nowadays bloggers publish just about gossip and web stuff and this is really annoying. A good web site with interesting content, this is what I need. Thanks for making this web-site, and I’ll be visiting again. Do you do newsletters by email?

 117. Hiya, I’m really glad I have found this information. Nowadays bloggers publish just about gossip and web stuff and this is actually frustrating. A good site with interesting content, that’s what I need. Thanks for making this web site, and I’ll be visiting again. Do you do newsletters by email?

 118. Hello there. I discovered your blog via Google whilst searching for a comparable matter, your website got here up. It seems good. I have bookmarked it in my google bookmarks to visit then.

 119. Hi there. I found your blog by means of Google even as looking for a related matter, your site came up. It seems good. I have bookmarked it in my google bookmarks to come back then.

 120. Awesome write-up. I am a regular visitor of your blog and appreciate you taking the time to maintain the excellent site. I will be a regular visitor for a long time.

 121. Hiya, I’m really glad I’ve found this information. Today bloggers publish just about gossip and net stuff and this is actually irritating. A good site with exciting content, this is what I need. Thanks for making this website, and I’ll be visiting again. Do you do newsletters by email?

 122. Hiya, I’m really glad I’ve found this information. Today bloggers publish just about gossip and web stuff and this is really irritating. A good site with exciting content, that is what I need. Thank you for making this website, and I will be visiting again. Do you do newsletters by email?

 123. Hiya, I am really glad I’ve found this info. Today bloggers publish only about gossip and internet stuff and this is really annoying. A good website with exciting content, that is what I need. Thank you for making this site, and I’ll be visiting again. Do you do newsletters by email?

 124. Awesome write-up. I’m a normal visitor of your blog and appreciate you taking the time to maintain the excellent site. I will be a regular visitor for a long time.

 125. Hi there. I found your blog by the use of Google whilst searching for a similar subject, your website got here up. It appears to be good. I have bookmarked it in my google bookmarks to come back then.

 126. Hi there. I discovered your website by the use of Google even as searching for a comparable subject, your web site got here up. It looks good. I’ve bookmarked it in my google bookmarks to come back then.

 127. Hiya, I’m really glad I have found this info. Nowadays bloggers publish only about gossip and net stuff and this is actually annoying. A good blog with interesting content, this is what I need. Thanks for making this website, and I’ll be visiting again. Do you do newsletters by email?

 128. Hello there. I discovered your web site by means of Google whilst searching for a related subject, your website got here up. It appears good. I’ve bookmarked it in my google bookmarks to come back then.

 129. Hiya, I’m really glad I’ve found this info. Nowadays bloggers publish just about gossip and internet stuff and this is actually annoying. A good site with interesting content, that’s what I need. Thank you for making this website, and I will be visiting again. Do you do newsletters by email?

 130. Awesome write-up. I’m a normal visitor of your blog and appreciate you taking the time to maintain the excellent site. I’ll be a regular visitor for a really long time.

 131. Awesome write-up. I’m a normal visitor of your web site and appreciate you taking the time to maintain the excellent site. I will be a frequent visitor for a really long time.

 132. Awesome post. I’m a regular visitor of your website and appreciate you taking the time to maintain the nice site. I’ll be a regular visitor for a long time.

 133. Awesome write-up. I am a normal visitor of your blog and appreciate you taking the time to maintain the nice site. I’ll be a regular visitor for a really long time.

 134. Hiya, I am really glad I have found this information. Today bloggers publish only about gossip and web stuff and this is actually annoying. A good blog with exciting content, that is what I need. Thank you for making this site, and I’ll be visiting again. Do you do newsletters by email?

 135. Hiya, I am really glad I’ve found this info. Today bloggers publish only about gossip and internet stuff and this is really irritating. A good blog with interesting content, this is what I need. Thank you for making this site, and I will be visiting again. Do you do newsletters by email?

 136. Hi there. I discovered your blog by the use of Google whilst looking for a comparable topic, your site got here up. It looks good. I’ve bookmarked it in my google bookmarks to come back then.

 137. Hiya, I am really glad I have found this information. Nowadays bloggers publish just about gossip and internet stuff and this is really irritating. A good web site with interesting content, this is what I need. Thank you for making this website, and I will be visiting again. Do you do newsletters by email?

 138. Hiya, I’m really glad I have found this information. Today bloggers publish just about gossip and net stuff and this is actually annoying. A good site with exciting content, this is what I need. Thanks for making this website, and I’ll be visiting again. Do you do newsletters by email?

 139. Hello! I just now would wish to offer a enormous thumbs up for your great information you’ve here for this post. I am coming back to your blog site for much more soon.

 140. Pingback: NBA Jerseys
 141. Hiya, I am really glad I have found this information. Today bloggers publish just about gossip and net stuff and this is actually irritating. A good site with interesting content, that is what I need. Thanks for making this site, and I will be visiting again. Do you do newsletters by email?

 142. Hello there. I discovered your site by way of Google at the same time as searching for a similar matter, your web site came up. It looks good. I have bookmarked it in my google bookmarks to visit then.

 143. Hey there. I found your website via Google at the same time as searching for a related matter, your site came up. It appears good. I’ve bookmarked it in my google bookmarks to visit then.

 144. Hi there. I discovered your site by the use of Google at the same time as searching for a comparable matter, your web site got here up. It looks great. I’ve bookmarked it in my google bookmarks to come back then.

 145. Hi there. I found your blog by way of Google while searching for a similar topic, your site came up. It seems to be great. I’ve bookmarked it in my google bookmarks to visit then.

 146. Hiya, I am really glad I’ve found this information. Today bloggers publish just about gossip and web stuff and this is actually annoying. A good web site with interesting content, this is what I need. Thank you for making this web-site, and I’ll be visiting again. Do you do newsletters by email?

 147. Hiya, I’m really glad I’ve found this information. Today bloggers publish just about gossip and web stuff and this is actually frustrating. A good web site with exciting content, that is what I need. Thank you for making this site, and I’ll be visiting again. Do you do newsletters by email?

 148. Awesome write-up. I’m a regular visitor of your blog and appreciate you taking the time to maintain the excellent site. I will be a regular visitor for a really long time.

 149. Hello there. I discovered your site by means of Google even as looking for a comparable matter, your web site got here up. It seems to be good. I’ve bookmarked it in my google bookmarks to visit then.

Comments are closed.